Malmö jublar efter ny seger.
Malmö jublar efter ny seger.

Malmö har fått en smakstart på SHL-säsongen.4–2 borta mot Färjestad var lagets fjärde raka seger. En seger som grundlades redan i den första perioden.– Vi fick en flygande start, sade Malmös tränare Peter Andersson till C More.

Malmö sköljde över motståndet från första nedsläpp och efter tio minuter stod det 3–0. Då tog Färjestad timeout och bytte målvakt, men det hjälpte föga. I 13:e minuten smällde Ilari Filppula in sitt andra mål för dagen till 4–0, och avgjorde i stort sett matchen.

– Första perioden är en mindre lyckad insats. Vi ger Malmö den perioden, sade Färjestads Leif Carlsson.

Det var inte bara hemmalagets tränare som var besviken över de första 20 minuterna.

Inför den andra perioden höll supportrarna upp en banderoll med en syrlig passning mot det egna laget. "Stort hjärta, hårt arbete?", stod att läsa på lakanet. Just den frasen – men utan frågetecknet – är Karlstadsklubbens motto.

Och fansens hån väckte Färjestad. I varje fall till viss del.

I mittenakten reducerade laget två gånger om. Men närmare än så kom man aldrig.

I stället kunde Malmö hålla undan och se till att befästa serieledningen. Avståndet ner till tvåan Växjö är nu tre poäng. Färjestad ligger på åttonde plats.

– 4–0 på bortaplan är ett drömscenario, men spelmässigt var det ingen 4–0-period. Det var lite jämnare. Samtidigt som vi har 4–0 känner vi att vi tappar matchen. Färjestad trycker ner oss och vi känner oss små. Men i tredje perioden studsar vi tillbaka, sade Malmös tränare Peter Andersson.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset