Örebros Målvakt Julius Hudacek och Malmös Andreas Thuresson. Arkivbild.
Örebros Målvakt Julius Hudacek och Malmös Andreas Thuresson. Arkivbild.

Till slut sprack Malmös segersvit: Borta mot Örebro kom serieledarens första förlust för säsongen.Örebro tog samtidigt sin första trepoängare efter slutresultatet 5–4.

Peter Andersson har fått en succéstart som ny tränare i Malmö Redhawks. Men efter sju raka segrar i SHL, varav den senaste på straffar mot Örebro på fredagen, kom det första nederlaget. Och det var återigen Örebro som skapade problem för skåningarna.

Malmö sköt 13 skott mot Örebros fyra i den första perioden – men Örebro hade ändå ledningen med 3–1 efter tre hemmamål på tre skott.

Malmös reducering genom Ilari Filppula kom först i spel fem mot tre sedan Johan Motin åkt på matchstraff efter en knätackling.

Men Örebro bara fortsatte att ösa på. 4–1 och 5–1 kom av bara farten i den andra perioden när Anders Eriksson och Joel Mustonen satte sina första mål för säsongen. Detta trots att Malmö allt mer kom in i matchen.

– Vi fick en tung start. Sen kom vi tillbaka, men får två snabba mot oss igen. Det var en lång uppförsbacke, säger Malmös tränare Peter Andersson i C More.

Men Malmö klättrade dock uppför backen, och nådde nästan hela vägen fram efter en stark upphämtning som räckte till 5–4.

Det var också Malmö som hade de bästa chanserna i slutet av matchen, men Julius Hudacek i Örebros mål blev stor matchvinnare med sina många räddningar i slutminuterna.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset