Mannen hittades under en filt i skogen. Bredvid honom låg en bibel.
Mannen hittades under en filt i skogen. Bredvid honom låg en bibel.

En mamma övergav sin förlamade och cp-skadade son för att i stället umgås med sin pojkvän. Flera dagar senare hittades sonen under en filt i skogen, brevid sin rullstol och en bibel. ”Det är tack vare Gud som han överlevde det här”, säger polisen.

Det var i fredags kväll som polisen hittade den 21-årige mannen bland löven i skogen nära Cobbs creek park i Philadelphia. Mannen låg under en filt och bredvid honom låg hans rullstol och en bibel.

Enligt polisen är mannen förståndshandikappad och oförmögen att förklara hur och när han hamnade i skogen. Men utredningen pekar på att hans mamma lämnade honom där i måndags, strax innan hon klev på en buss mot Maryland dit hon skulle åka för att hälsa på sin pojkvän, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Sonen var uttorkad och hungrig och hade hade flera sår på ryggen och ögonen när han hittades, och fick vårdas på sjukhus.

– Den här killen är uppenbarligen en riktig kämpe. Det var förkrossande att se honom ligga där och veta att hans mamma kan behandla honom såhär, säger John Walker vid polisen i Philadelphia till AP.

Enligt Walker ska sonens liv ha varit i fara under tiden som han låg i skogen.

– Flera saker hade kunnat hända. Han befann sig mitt ute i skogen där det finns vilda djur.. Det här barnet skulle inte ha kunnat förvara sig. Det är tack vare Gud som han överlevde det här. 

Det var sonens skola som kontaktade polisen efter att mannen inte dök upp. När polisen då ringde till mamman ska hon ha ljugit och sagt att sonen var med henne. Enligt polisen ska pojkvännen ha trott att släktingar tog hand om kvinnans son under tiden som hon besökte honom. 

Den 41-åriga mamman har anhållits av polisen i Philadelphia och hon misstänks nu för en rad brott. Bland annat för kidnappning och grov misshandel, rapporterar tv-kanalen NBC.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset