Många respekterade inte polisens avspärrningar vid olycksplatsen och det har fått polisen att reagera i ett inlägg på deras Facebooksida. 
Många respekterade inte polisens avspärrningar vid olycksplatsen och det har fått polisen att reagera i ett inlägg på deras Facebooksida. 

En mamma som filmade en olycksplats flyttade inte på sig när polisen bad henne, vilket resulterade i att hennes barnvagn blåstes iväg av en ambulanshelikopter. I ett Facebookinlägg uppmanar nu polisen allmänheten att respektera deras avspärrningar.

Det var i måndags eftermiddag som polis och ambulans kallades till en olycka i Täby, strax norr om Stockholm. Mitt på vägen landade även en ambulanshelikopter som skulle föra den skadade personen till sjukhus. 

Ett flertal nyfikna förbipasserande samlades vid platsen där helikoptern landat. När det var dags för helikoptern att lyfta uppmanade polispatrullen folkmassan att backa bort från platsen eftersom det bildas kraftiga vindar. 

LÄS MER: Polisens uppmaning: Hjälp de äldre att skydda sig mot tjuvar

Det var flera som inte lyssnade på varningarna och så här skriver polisen i ett inlägg på deras Facebooksida: 

"Trots uppmaningen var det flera som stannade för nära. Bland annat en kvinna med barnvagn som stod med spädbarnet i ena handen och filmade med mobiltelefonen med andra. När helikoptern lyfte blåste barnvagnen bort…”

Enligt polisen var kvinnan för upptagen med annat för att upptäcka vad som hände.  

– Hon märkte inte att den blåste iväg, hon hade fullt upp med att skydda sig själv och barnet, säger Boxyao Pan till Aftonbladet. 

LÄS MER: Nej, polisen ligger inte bakom uppmaning att sluta skänka pengar till tiggare

Nu uppmanar polisen allmänheten att uppmärksamma deras avspärrningar och trafikdirigering. I Facebookinlägget står det även att en vanlig ursäkt som polisen ofta får höra är ”jag ska bara…” men att avspärrningar görs av en anledning. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset