Kvinnan låste båda låsen på dörren, enligt henne själv utan att tänka på det.
Kvinnan låste båda låsen på dörren, enligt henne själv utan att tänka på det.

En 35-årig mamma som låste in sin 11-årige son på julafton fälls i hovrätten och döms för olaga frihetsberövande.

Sonen ville inte följa med till mammans pojkväns föräldrar och efter flera försök att övertala honom åkte mamman iväg utan barnet – och låste "polislåset" på dörren till deras lägenhet.

►LÄS MER: Anställd låste in barn i torkskåpet – nu åtalas hon

På julaftonsmorgon var sonen på ganska gott humör och var inledningsvis positivt inställd till att åka till mammans pojkväns föräldrar – det fanns djur som han tidigare träffat och såg frarn emot att nu få leka med.

Men efter ett telefonsamtal med sin far så vägrade pojken att åka med och det slutade – efter flera övertalningsförsök – med att mamman och pojkvännen åkte iväg. De befann sig då 20 minuters bilfärd bort.

Under knappa två timmar var 11-åringen ensam i lägenheten – mamman ringde flera gånger för att kolla så att han mådde bra och han hade då verkat nöjd. I lägenheten fanns extranycklar, men det visste inte pojken. Enligt mamman låste hon båda låsen av vana.

►LÄS MER: Inlåsta flickan: Jag blev ledsen och skrek

Under tiden de var borta ringde barnets far flera gånger, men mamman svarade inte. Fadern skickade även ett sms där det stod att han skulle "förstöra hennes dag" om hon inte släppte ut pojken ur lägenheten.

Mamman, pojkvännen och dennes föräldrar hade hunnit sätta sig och äta när polisen ringde – då åkte paret genast hem till pojken igen och låste upp.

Tingsrätten friade mamman men hovrätten dömer henne för olaga frihetsberövande. Straffet blir 4 000 kronor i dagsböter.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott