Polisen genomför en teknisk undersökning av villaträdgården i Nyköping där dådet skedde.  
Polisen genomför en teknisk undersökning av villaträdgården i Nyköping där dådet skedde.  

Den 29-åriga kvinnan misstänks ha mördat sitt barn i villaidyllen i Nyköping. Fallet är det tredje misstänkta spädbarnsmordet på drygt en månad.

Klockan 10.41 i går förmiddag bröts lugnet i villa­idyllen i Nyköping.

I ett av husen, på en hörntomt mot vattnet, påträffades ett två månader gammalt spädbarn livlöst på golvet. Bredvid låg barnets 29-åriga mamma, svårt skadad efter att ha knivskurits, enligt uppgift.

– Plötsligt hörde jag sirener. När jag tittade ut såg jag att det var fullt med poliser, brandmän och ambulanspersonal på plats, säger grannen Nils Öberg.

Flera vittnen såg hur den 29-åriga kvinnan bars ut på en bår och in i en ambulans och fördes till Nyköping ­Lasarett. Med i ambulansen följde även kvinnans make.

– Han hade blod på tröjan och fick byta om innan de åkte iväg. Det såg ut som om han hjälpte till på platsen, säger ett vittne.

Kvinnan, som fick sitt andra barn i slutet av juni, är nu skäligen misstänkt för mord alternativt dråp på sitt spädbarn.

Enligt polisen fanns andra personer i huset vid tillfället.

Men några närmare omständigheter eller tänkbara motiv till dådet vill polisen inte kommentera utöver att det rör sig om en ”tragisk händelse inom familjen”.

– Det går inte att förstå. Vi träffade dem nyligen och då verkade allt normalt, säger en nära vän till den nu mordmisstänkta kvinnan och hennes man.

– Det känns för jävligt. Tankarna går till deras ­familjer och andra barn, säger vännen.

Bland grannarna var sorgen i går stor. Familjen har bott i området i snart fyra år och flera grät öppet. Samtliga beskriver området som en lugn idyll.

– Det är så hemskt det som hänt. Hon gick förbi här för bara några dagar sedan med babyn i en sele, säger grannen Lars-Olof Glasberg.

Den 29-åriga kvinnan fördes i går eftermiddag till Karolinska sjukhuset men ­hade sent i går kväll ännu inte förhörts.

– Hon har allvarliga skador men inte livshotande, säger Lars Liewenborg, press-talesman vid polisen i Södermanland.

Hur har kvinnans skador uppstått?

– Hur de har uppstått ­eller vad det är för skador kan jag inte kommentera, säger han.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset