Den 50-åriga modern ska ha fungerat som en "ekonomiansvarig".
Den 50-åriga modern ska ha fungerat som en "ekonomiansvarig".

En 20-åring och hans mamma ställs inför rätta misstänkta för att ha sålt droger tillsammans. Den 20-åriga mannen fångades på bild mitt under en pågående knarkaffär.

Tidigare under våren häktades en 20-årig man, hans mamma och 20-åringens mormor för grova narkotikabrott. Mormodern kom senare att släppas fri. Misstankarna mot mannen och hans mamma var dock tillräckliga för att åtal skulle väckas. Mannen åtalas för grovt narkotikabrott och hans 50-åriga mamma för medhjälp till grovt narkotikabrott alternativt grovt penningtvättsbrott. Det skriver GP.

► LÄS MER: Mamma körde runt med knarkgömma i 13 år helt ovetandes
 

De två anhållna ska ha sålt och förvarat knark i sina hem i en ort i Sjuhärad. Mannen ska ha förvärvat tio kilo cannabis, 100 gram kokain, 14,6 gram amfetamin och 115 gram ecstasy. Bevisningen anses vara stark.

– Han har ju avsatt fingeravtryck på de stora partierna. Sedan finns det köpare, vilket är ovanligt, som talar om att de köpt av honom, sedan har polisen sett honom på mormors balkong, de har sett honom vara där och greja med narkotikan, och då finns det telefontrafik också. Så mycket bevis mot honom, Maria Thorell, kammaråklagare, till GP.

Den 50-åriga modern ska ha fungerat som en "ekonomiansvarig".

– Det har även varit narkotikahantering i hennes bostad. När polisen gjorde husrannsakan där så hängde det marijuana på tork i deras förråd. Det har kommit köpare hem till henne och handlat narkotika, hon har tagit emot pengar också. Hon är enligt min uppfattning delaktig i det hela, säger Maria Thorell.

En tredje man åtalas också för penningstvättsbrott då han ska ha fått kontanter av sonen som han satt in på sitt konto för att sedan föra över dessa till mammans konto.

► LÄS MER: Odlade knark i mammas sommarstuga

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott