Den indiska krokodilen på bilden bor i ett officiell fristad för krokodiler i norra Indien och har ingenting med attacken att göra.
Den indiska krokodilen på bilden bor i ett officiell fristad för krokodiler i norra Indien och har ingenting med attacken att göra.

En 58-årig kvinna hoppade nyligen på en krokodil vid en flod i staden Vadodara i västra Indien. Det kan låta både ogenomtänkt och förhastat – men det enda kvinnan hade i tankarna var att rädda sin dotter från djurets käftar.

Diqalinen Vankar och hennes 19-åriga dotter Kanta Vankar var och badade i floden Viswamitri i en by i staden Vadodara i den indiska delstaten Gujarat. 

Plötsligt ska en krokodil ha attackerat dottern och bitit tag om hennes högra ben, uppger Indian Express.

När den 58-åriga kvinnan kort därefter hörde hennes skrik ska hon ha rusat till hennes räddning.

Vankar berättade enligt Indian Express för den indiska nyhetsbyrån PTI att hon först tog tag i dotterns hand och sedan slog krokodilen med en träpaddel, som hon använder när hon tvättar kläder.

Efter en stunds kamp ska krokodilen ha släppt greppet och dottern uppges sedan ha förts till ett närliggande sjukhus med lindriga skador.

Vankar sa till PTI att de ofta tvättar kläderna vid strandkanten på grund av opålitlig strömförsörjning i byn där de bor tvingas ta sig till floden, men risk för att möta krokodiler.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset