Misstänkta kvinnan häktades förra veckan

 Med glasbitar och spikar ska mamman ha torterat sina barn i över ett år. Nu har den 30-åriga kvinnan häktats.

Trebarnsmamman misstänks regelbundet ha slagit, rispat och skurit sina tre barn med olika tillhyggen.
Hon ska också ha tvingat dem att sova utan madrasser direkt på sängarnas fjädrar och hållit dem inlåsta i lägenheten i västra Stockholm dygnet runt.
– Ett oerhört känsligt ärende och eftersom polisutredning pågår kommenterar jag ingenting, säger en ledamot i den aktuella stadsdelsnämnden.
Enligt förra veckans förhör med barnen själva, två, fem och sju år gamla, har mamman tvingat barnen att hålla sig undan från vanligt vardagligt liv med kamrater och förskola genom att tvinga dem att inte lämna lägenheten. Mamman har mist vårdnaden om barnen en gång tidigare men återfick den i maj förra året.
När mamman greps för en vecka sedan omhändertogs barnen rejält utsvultna och fulla med skärsår och blåmärken på kroppen, enligt polisrapporten.
Kvinnan häktades av Solna tingsrätt i onsdags.  Inget påtagligt drogmissbruk nämns i protokollet. Dock bedriver den arbetslösa mamman sedan en tid tillbaka en hemsida som ger tips och råd och hur man handskas med sociala myndigheter, inte minst ”orättvisa” omhändertaganden av egna barn.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset