Den nyfödde pojken hittades övergiven i en krubba i kyrkan. Nu berättar mamman om beslutet att lämna sin son – och skräcken när hon på egen hand födde honom.

Det var i början på förra veckan som en nyfödd bebis hittades övergiven i en krubba i en kyrka i Queens, New York, vilket Metro tidigare skrivit om.

Den lille pojken hittades av kyrkans fastighetsförvaltare. Han var inlindad i en handduk och hade fortfarande navelsträngen kvar. Han fördes till sjukhus och man kunde konstatera att han var frisk och i gott tillstånd. Nu har man lyckats hittat pojkens mamma och för New York Post berättar hon om sitt beslut att lämna sin nyfödda son i kyrkan.

►LÄS MER: Övergivet barn hittades i krubba – hade fortfarande navelsträngen kvar

Mamman, som vill vara anonym, hade flyttat från Mexico till New York fem månader tidigare och ingen i hennes familj visste om att hon var gravid. Inte heller barnets pappa. 

”Jag blev extremt rädd när jag sedan började få värkar förra veckan, alldeles ensam hemma”, berättar mamman för tidningen.

På egen hand lyckades hon föda fram sin son.

”Jag plockade upp honom och bar honom ut genom dörren med navelsträngen fortfarande hängandes. Jag hade inga bebiskläder, men jag behövde ta honom någonstans där han var säker”.

Hon berättar att hon är väldigt religiös och att kyrkan därför blev ett självklart val. Där lade hon ner honom i krubban.

”Han grät. Jag bad för att han inte var för kall”.

Dagen efter gick hon tillbaka till kyrkan för att försäkra sig om att någon hade tagit hand om pojken. Hon har ännu inte vågat besöka honom på sjukhuset och har inte bestämt sig för hur hon ska göra.

”Jag vill verkligen bli mamma en dag, men just nu känner jag att jag inte är redo. Jag vet inte när det kommer kännas rätt, men jag måste få ett fast jobb först. Det är mitt barn och jag funderar fortfarande på om jag ska behålla honom. Det är inget lätt beslut”.

Enligt ABC News är det oklart om mamman kommer åtalas för något brott.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset