Täby kommun tvingar fem barn att flytta ut från sitt hem – eftersom deras mamma, som stod på kontraktet, har omkommit i en bilolycka.
Täby kommun tvingar fem barn att flytta ut från sitt hem – eftersom deras mamma, som stod på kontraktet, har omkommit i en bilolycka.

I maj omkom en fembarnsmamma i en bilolycka. Nu sparkas hennes barn ut från sitt hem i Täby – eftersom det var mamman som stod på kontraktet.

– De säger att vi inte får bo kvar här för att mamma är död och det var hennes lägenhet, säger Ariana Bazjants, 13, till ABC.

Hon och hennes fyra småsyskon har bott i lägenheten i Gribbylund i tio år tillsammans med sin mamma. Men när mamman omkom i en bilolycka för tre månader sedan sa Täby kommun upp kontraktet, och nu har barnen fram till den 15 september på sig att flytta ut.

– Jag får inte in det i min hjärna att vi ska göra det så jag har inte tänkt på vad det betyder om vi gör det, säger Ariana till P4 Stockholm.

Sedan mammans död är det barnens pappa som har vårdnaden om dem, och nu vill han ta över kontraktet för att de ska slippa lämna sitt hem. Men kommunen menar att det inte går. Lägenheten är nämligen en så kallad träningslägenhet för utsatta människor som har svårt att få ett eget kontrakt, och en sådan kan inte skrivas över på en person som inte behöver en träningslägenhet.

Pappan tycker att kommunen borde bry sig mer om barnens bästa och kämpar nu för att de ska få bo kvar.

– Barnen känner sig trygga i den här lägenheten och det är viktigast för mig, säger han till P4 Stockholm.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset