77-åringen är dömd för pedofilbrott flera gånger, första gången på 1970-talet.
77-åringen är dömd för pedofilbrott flera gånger, första gången på 1970-talet.

Den 32-åriga småbarnsmamman fick reda på att hennes granne var en dömd pedofil. Då gick hon över till hans lägenhet i östra London – och högg ihjäl den 77-årige mannen.

Den 77-årige grannen var sedan tidigare dömd för flera pedofilbrott. I slutet av förra året stod han anklagad för nya sexbrott mot tre unga pojkar, rapporterar BBC News.

När den 32-åriga småbarnsmamman insåg vem hon bodde granne med brast det för henne. En dag i november gick hon över till hans lägenhet i östra London med en kniv – och högg honom till döds med åtta hugg.

LÄS MER: Pappa som slog pedofil sönder och samman slipper straff

Nu står det klart att hon inte döms för mord, i stället döms hon för dråp. Det är ännu inte bestämt hur långt straff hon får, enligt BBC News.

Kvinnan sa i rätten att hon inte tänkte skada grannen. Hon ville bara få honom att erkänna vad han gjort mot de tre unga pojkarna. Enligt kvinnan ska 77-åringen då ha gett henne ett hånleende och sagt att pojkarna var lögnare som förstört hans liv.

– Jag var rädd. Det var inte meningen att det skulle bli som det blev. Han skulle ha lyssnat på mig, sa kvinnan i förhör enligt BBC News.

LÄS MER: Pedofiler tar kontakt med barn – via populärt dataspel

Det slutade med att 77-åringen höggs ihjäl. Kort efter hembesöket hos grannen lämnade småbarnsmamman över sig till polisen. "Han utnyttjade barn, så jag tog hand om det", ska hon ha sagt till en polis enligt London Evening Standard.

Den 77-årige mannen dömdes för pedofilbrott redan på 1970-talet och har flera andra sexdomar mot sig under åren.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset