Kvinnan gjorde ett chockerande fynd i sonens byxor när hon skulle tvätta dem.
Kvinnan gjorde ett chockerande fynd i sonens byxor när hon skulle tvätta dem.

Den australiensiska mamman hittade en sedelbunt på cirka 58 500 kronor i fickan på sin sons byxor när hon skulle tvätta dem. Pengarna var avsedda att gå till terrororganisationen IS.

En kvinna i Australien fick sig en minst sagt större chock när hon häromdagen skulle tvätta sin sons byxor. När hon tömde fickorna fann hon en sedelbunt på hela 9 000 australiensiska dollar, motsvarande cirka 58 500 kronor.

Om inte det vore nog för den oroade mamman visade det sig att pengarna var tänkta att gå till terrororganisationen IS, skriver The Guardian.

Enligt de australiensiska myndigheterna uppges sonen ha tvingats av två män, båda två under åtal för att ha planerat en terrorattack, att ge dem pengar.

►LÄS MER: Det här bör du veta om IS

Sonen ska tidigare ha träffat de två männen i en lokal moské och uppges redan ha skickat pengar till IS, via dem, vid två tidigare tillfällen.

Pengarna ska ha överförts genom ett antal av Western Unions kontor i Sydney till konton i bland annat Peshawar i Pakistan, där de överlämnas till IS. Än så länge ska sonen ha hunnit skicka runt 20 000 kronor.

De två terroranklagade männens advokat försvarar sina klienter med att det inte finns några bevis för att pengarna skulle skickas till IS och båda män förnekar att ha något med dem att göra.

Sonen har valt att samarbeta med myndigheterna för att undvika straff.

►LÄS MER: Larmet: Smuggelcigaretter finansierar IS

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset