Hunden Attack hittade till slut den försvunna flickan.
Hunden Attack hittade till slut den försvunna flickan.

Den 6-åriga flickan var försvunnen i mer än 13 timmar i Blacksås naturreservat. I ett inlägg på Facebook skriver mamman att dottern "sänder ett extra tack till den snälla hunden" som hittade henne.

Det var vid 11.30-tiden på söndagen som den 6-åriga flickan försvann efter en utflykt med familjen i Blacksås naturreservat. Två timmar senare larmade föräldrarna polisen och man satte igång en stor sökinsats med hundpatruller, fjällräddare och polishelikoptrar. Många frivilliga hjälpte också till i sökandet av flickan.

Till sist, vid 01 på natten, lyckades en hundpatrull hitta flickan, cirka 500 meter från platsen där hon försvann. Enligt polisen var hon vid ”god vigör” och välbehållen.

Tackar alla som hjälpte till

I morse berättade flickans mamma att hennes dotter mår bra i ett inlägg på Facebook. Hon passade även på att tacka alla som hjälpte till i sökandet. Ett stort tack riktas också till hunden som hittade flickan. Mamman skriver att dottern ”sänder ett extra tack till den snälla hunden”.

– Hon säger själv att hon väldigt gärna vill tacka hunden. Det har hon uttryckt själv, säger mamman till DN.

LÄS MER: Sexårig flicka försvunnen i 13 timmar – det här hände

När tidningen pratade med mamman på måndagseftermiddagen hade hon svårt att beskriva känslorna som kom när hon fick besked om att man hade hittat dottern.

– Det är jättesvårt att beskriva. Jag kände bara en enorm lättnad, säger hon till DN.

”När flickan kramar mig kommer glädjetårarna”

Hundföraren har i ett inlägg på Facebook själv beskrivit hur han och hunden Rapports attack hittade flickan.

”Jag hör hur någon gnyr till och sekunden senare kommer det ljuvliga markeringsskallet från Attack. Jag rusar dit och ropar samtidigt frenetiskt. Då dyker ett litet ansikte upp över en klippavsats. Jag jublar inombords samtidigt som jag snabbt klättrar ner för avsatsen. Där, på en liten mossbeklädd hylla sitter flickan hukad, genomblöt och kall men vid gott humör. När flickan kramar mig kommer glädjetårarna”, skriver han.

LÄS MER: Försvunna flickan hittad efter 13 timmar

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset