Lappen har delats tiotusentals gånger på Facebook.
Lappen har delats tiotusentals gånger på Facebook.

Mamman hade fått nog av att sonen vägrade lyda efter att han börjat tjäna lite egna pengar på Youtube. Hennes reaktion både hyllas och hatas på nätet.

Mamman till en 13-årig pojke blev trött på att hennes son inte respekterade hennes auktoritet, och skrev ett brev till honom som nu får både ris och ros på nätet.

”Kära Aaron, eftersom du tycks ha glömt att du bara är 13 år gammal och att jag är din förälder, och eftersom du inte vill bli kontrollerad, antar jag att du behöver lära dig en läxa om självständighet”, skriver hon i det väldigt uppmärksammade brevet.

Huffington post rapporterar att mamman, Estella Havisham, ville lära sin son en läxa genom att visa honom hur mycket saker och ting kostar, som han verkar ta för givet. Hennes inlägg var tänkt att endast delas med familj och vänner, men av misstag blev det offentligt, och delades tiotusentals gånger.

LÄS MER: Julia, 13, fick 5 000 i mobilräkning – se pappans sköna svar

”Om du vill ha din lampa/glödlampor eller tillgång till internet så kommer du behöva betala din del av kostnaderna:

Hyra: 3 500 kr

Elektricitet: 950 kr

Internet: 170 kr

Mat: 1 200 kr

Du behöver också gå ut med soporna…”

Efter några fler krav skriver hon till slut att det finns ett alternativ.

”Om du bestämmer dig för att du hellre vill vara MITT BARN igen istället för min rumskamrat, så kan vi förhandla förutsättningarna.

Med kärlek, Mamma.”

Först skrynklade sonen ihop lappen, men efter ett tag bad han om ursäkt och frågade vad han kunde göra för att få tillbaka de saker som mamman hade plockat ut ur hans rum.

Reaktionerna har varit många, mest positiva, men det finns de som upprördes över brevet. Vissa har tolkat det ordagrant, och beskylde mamman för dåligt föräldraskap. Men i en efterföljande kommentar försäkrar hon att så självklart inte är fallet.

”Kom igen, allvarligt! Jag kommer inte att slänga ut min 13-åring på gatan och man inte kan betala halva hyran. Jag vill inte att han ska betala något. Jag vill att han ska känna stolthet över sitt hem, sitt utrymme, och uppskatta gåvorna och välsignelserna vi har.”

LÄS MER: Näthataren glömde bort att vara anonym – se hans hyllade svar

Hey Folks! If you are even the least bit curious about the background of this letter, here is a link to what lead up to...

Posted by Heidi Johnson on  Wednesday, 2 September 2015
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset