Caroline af Ugglas klarar sig inte utan sin dunkudde på resan.
Caroline af Ugglas klarar sig inte utan sin dunkudde på resan.

Folkkära mångkonstnären Caroline af Ugglas värsta resminne inkluderar både kackerlackor och brunt vatten. Favoritresmålet är Spanien.

Bästa resminnet…
– Jag var på Trinidad på Kuba en gång och red tillsammans med ett sällskap. Men efter att en tjej ramlade av sin häst och bröt foten försvann alla. Plötsligt stod jag där ensam med min häst – och visste inte hur jag skulle hitta hem! Men eftersom jag har egna hästar, och vet att de är bra på att hitta, så lät jag hästen leda vägen. Sedan red jag ensam hem över sockerrörsfälten, det kommer jag aldrig att glömma.

Värsta resminnet…
– 1997 åkte jag till London för att uppträda. Några skivbolagsmänniskor som följde med på resan bodde på lyxhotell medan vi fick bo på det värsta stället jag sett i hela mitt liv. Vattnet och lakanen var bruna, det var kackerlackor överallt och det låg precis vid en horgata. Vi sov ingenting den natten och krävde dagen efter att få flytta därifrån.

Favoritresmål…
– Spanien! För att maten där är så grym, råvarorna är alltid fantastiska. Dess-utom ligger det liksom mitt i smeten på något sätt och närheten till andra favoritplatser som Marocko är toppen. 

Det packar jag alltid ner  i resväskan…
– Min dunkudde, den klarar jag mig inte utan. Sådana där vaddkuddar som de har på många hotell är helt värdelösa.

Det första jag gör på hotellrummet…
– Stökar ner så att det känns hemtrevligt. Jag gillar inte när det är för kliniskt. Det får hellre vara liv och rörelse i rummet än propert och städat.

Restipset…
– Bila mer! Man är ju mycket mer fri i en bil än exempelvis ett tåg. Ena sekunden vill man svänga höger och nästa sekund åt vänster – och då ska man kunna göra det. Känslan av att man kan hamna lite var som helst och att resan inte är så förutsägbar tycker jag är härlig.
 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset