Mannen nekar till brott.
Mannen nekar till brott.

Mannen, som är i 45-årsåldern, misstänks ha förgripit sig på 114 barn över nätet. Offren ska finnas över hela landet. Nu åtalas mannen vid Borås tingsrätt – mot sitt nekande.

Det är främst via de sociala nätverken Kik och Skype som mannen ska ha tagit kontakt med unga flickor, enligt ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten. Brotten ska ha skett från 2010 till 2015. 114 barn misstänks vara drabbade.

LÄS MER: Frias från övergrepp på 8-årig flicka – kan ha sovit med öppna ögon

Mannen har bland annat fått flickorna att klä av sig och onanera framför webbkameran. Han ska dessutom ha spelat in videosamtal utan deras vetskap. I de allra flesta fall har den misstänkte agerat under falskt namn och utgett sig för att vara jämnårig med offren.

Det var efter en anmälan som gjordes i Uppsala våren 2015 som det hela uppdagades. Via ett Skype-id kunde polisen spåra mannen och gjorde sedan en husrannsakan i början av juni. Polisen hittade bland annat flera telefoner, datorer och usb-minnen som innehöll bilder och filmer.

Brottsrubriceringarna är grovt sexuellt övergrepp mot barn och grovt utnyttjande av barn för sexuell posering samt försök därtill, sexuellt ofredande, barnpornografibrott, grovt förtal och förtal.

Mannen, som är bosatt i en västsvensk stad, nekar till anklagelserna. Rättegången inleds i april i Borås tingsrätt.

LÄS MER: Tonårsflicka använde pepparsprej mot överfallsman – riskerar böter

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott