Polisen har gripit en person som misstänks ha mördat en äldre man utanför Svenljunga. Arkivbild.
Polisen har gripit en person som misstänks ha mördat en äldre man utanför Svenljunga. Arkivbild.

En man i 50-årsåldern har anhållits som misstänkt för att ha mördat en äldre man vid ett torp utanför Svenljunga, söder om Borås.

Samtidigt anhölls en kvinna misstänkt för häleri. Mannan och kvinnan bor båda i Göteborg och har en nära relation. De är i samma ålder.

Den äldre mannen, född 1929, hittades död i somras. Han hade varit anmäld som försvunnen i ett och ett halvt år men enligt polisens utredning hade han dött redan på våren 2014.

– Den nu gripne och den avlidne hade kontakt väldigt nära inpå dödsfallet. Man kan säga att de haft någon form av relation men är inte släkt, säger kammaråklagare Maria Thorell, till TT.

Kroppen låg gömd vid torpet där mannen bodde. Den hittades av personer som kommit till platsen för att städa inför en försäljning.

– Fallet väckte ju stor uppmärksamhet. Trots det hörde den nu gripne mannen aldrig av sig till polisen och berättade om deras kontakt. Det är en av de faktorer som gör honom misstänkt, säger Maria Thorell.

Den misstänkte mannen greps i tisdags och han har förhörts vid flera tillfällen. Senast på fredag måste ett beslut om eventuell häktning meddelas. Också kvinnan har hörts. Hon förnekar brott. skriver Borås Tidning.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset