Först brann det i en källare på Ekebogatan i Svalöv.
Först brann det i en källare på Ekebogatan i Svalöv.
Drago Prvulovic/scanpix

Sedan brann en barnvagn på Möllegatan.

Nio misstänkta pyromandåd på nio dagar. Svalövs kommun skakas sedan början av maj av anlagda bränder, och i går brann det återigen på flera platser. I går kväll anhölls en man i 25-årsåldern som misstänks ligga bakom minst en av bränderna.

Metro har besökt Svalöv där invånarna berättar om skräcken.
– Man blir mer och mer uppmärksam. Jag undrar hur mycket det ska brinna innan gärningsmannen slutar, säger Terese Berndtsson, 28.
Hon var på jobbet när hon vid 13-tiden i går hörde sirener och såg brandbilar som körde i riktning mot hennes bostad.
– Jag sprang hemåt och såg att det var trappuppgången bredvid mig, i källaren. Det är obehagligt, branden hade ju kunnat sprida sig, säger hon.
Inom loppet av en timme tidigt i går eftermiddag anlades bränder i tre källare i Svalöv. I samtliga fall startade bränderna i anslutning till barnvagnar. Den anhållne mannen misstänks för åtminstone en av de bränderna, säger Joakim Ekstrand, inre befäl vid Helsingborgspolisen.

Samtidigt talar en hel del för att alla bränderna i går anlades av samma person – kanske samma som ligger bakom de tidigare bränderna.
– Vi är rätt säkra på att det är samma gärningsman i de här fallen. Givetvis undersöker vi också om det kan finnas samband med bränderna i Teckomatorp den senaste tiden, säger Charley Nilsson, informatör vid polisen i nordvästra Skåne.
När Metro ringer polisens ledningscentral för att få mer information kommer ytterligare ett fall till deras kännedom:
– Oj, här var en konstaterad brand till, precis nu. Den är i Teckomatorp, säger Calle Persson, informatör på ledningscentralen. 

Samtliga bränder under gårdagen kommer enligt honom att rubriceras som mordbrand eftersom de anlades i bostadshus. Ingen människa skadades. Mannen som anhölls i går kväll misstänks ligga bakom en av bränderna i går.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset