Polisen spärrade av ett stort område i Sollentuna där två personer knivskars till döds.
Polisen spärrade av ett stort område i Sollentuna där två personer knivskars till döds.

En man och kvinna i 75-årsåldern knivskars till döds i Sollentuna.En misstänkt gärningsman är anhållen.Det finns ett släktförhållande mellan gärningsmannen och offren, uppger polisen för TT.

I ett radhusområde i Sollentuna norr om Stockholm knivmördades en man och en kvinna i 75-årsåldern på onsdagskvällen.

– När vi kom till platsen fanns det en person knivskuren och avliden och ytterligare en person allvarligt skadad, säger polisens vakthavande befäl Fredrik Andersson till TT.

Den skadade personen avled senare av sina skador på sjukhus.

– Vi har gripit en man som är anhållen på sannolika skäl. Vi har hållit förhör med den misstänkta gärningspersonen. Och efter det är han fortsatt anhållen, säger Mats Eriksson, kommunikatör på Stockholmspolisen, vid 23.30-tiden till TT.

Polisen är förtegen om vad som har framkommit i förhör med gärningsmannen som är i 35-årsåldern. Motivet är okänt.

TT: Känner gärningsmannen offren?

– Det finns ett släktförhållande. Som du förstår är det en familjetragedi eftersom det finns ett släktförhållande. Jag vill inte på in på vilket sätt de är släkt med varandra i dag, säger Mats Eriksson.

Polisen har spärrat av området kring brottsplatsen för teknisk undersökning.

– Det är en pågående insats. Det är avspärrningar och vi kommer att hålla dem hela natten. Vi har hållit en hel del vittnesförhör och hålla förhör med ytterligare personer, säger Eriksson.

Enligt vad Aftonbladet erfar har den misstänkte gärningsmannen tidigare i år dömts för misshandel av kvinnan och hade belagts med kontaktförbud. Han finns flera gånger i belastningsregistret, i de flesta fall gäller det ringa narkotikabrott, våldsbrott och stöld, enligt tidningen.

Boende i området är skärrade efter händelsen.

– Jag skulle gå ut och så blev jag helt darrig. Vi trodde inte att det var här det hade hänt. Vi läste det på Aftonbladet. Man blir ju orolig, säger två grannar i området till TT.

Vilhelm Stokstad/TT
Två personer knivskars till döds i ett radhusområde i Sollentuna, norr om Stockholm.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset