Senast den 7 maj ska Malmö Tingsrätt besluta om mannen ska häktas eller inte.
Senast den 7 maj ska Malmö Tingsrätt besluta om mannen ska häktas eller inte.

En man greps i Lund natten till fredagen och är på sannolika skäl misstänkt för förberedelse till terroristbrott. Mannen själv nekar till brott i förhör.

En man i 30-årsåldern greps i Lund natten till fredagen, på sannolika skäl misstänkt för förberedelse till terroristbrott. Det är den högre misstankegraden.

– Mannen misstänks för förberedelse till terroristbrott den 3 maj i Malmö, säger Anna Palmqvist, vice chefsåklagare vid Malmö åklagarkammare, till Metro.

Det finns medieuppgifter om att han ska ha haft en skiss över Åhléns?

– Jag kan inte kommentera det alls. Jag hade ärendet inledningsvis då det kom in, mannen anhölls i morse, och sedan lade jag över ärendet till en annan åklagare.

Åklagarmyndigheten skriver i ett pressmeddelande att den gripne är född 1987, men är annars mycket förtegen med information.

– Eftersom utredningen är inne i ett mycket tidigt skede kan jag för närvarande inte lämna mer information, säger kammaråklagare Lars Morand, i pressmeddelandet.

LÄS MER: Ett år efter terrorn på Drottninggatan: Det har hänt sedan dess

Under fredagseftermiddagen förhördes mannen av polis

– Han nekar till brott, men åklagaren har bedömt att han är fortsatt anhållen på sannolika skäl, säger Petra Stenkula, chef på polisens utredningsenhet i Region Syd, till TT.

Så sent som i måndags greps tre män i gryningsräder i Strömsund i Jämtland och i Akalla i Stockholm. I går häktades männen av Solna tingsrätt, misstänkta för förberedelse till terrorbrott.

LÄS MER: Greps i gryningsräder – häktas för terrorplaner

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset