Emelia Sallhag sprang efter killen som slog ned Gabriel Carcamo vid Struplan i Stockholm.
Emelia Sallhag sprang efter killen som slog ned Gabriel Carcamo vid Struplan i Stockholm.

På väg hem från Stureplan ser Gabriel och hans flickvän Emelia en ung man antasta en tjej. Gabriel går emellan, får en rak höger och svimmar av. ”Om ingen går emellan kommer det aldrig bli någon skillnad” säger Gabriel.

Det är fredag, sommaren har precis börjat och många firar att de tagit studenten. Artisten Gabriel Carcamo, 19, och hans flickvän Emelia Sallhag, 23, är på väg hem från Stureplan och går mot tunnelbanan när de av en slump får se en kille antasta en tjej.

– Vi ser hur killen går fram till en ensam främmande tjej och tar tag i hennes rumpa. Hon vänder sig om och skriker ”vad fan håller du på med” till honom, säger Gabriel.

► LÄS MER: Max stoppade misshandeln – blev knivhuggen själv

Han och Emelia stannar upp för att se att allt går bra med tjejen. När de ser att killen inte lämnar tjejen i fred säger de åt honom att gå.

– Vilket han inte gör utan han går mot tjejen. Jag går emellan och får en höger rakt i ansiktet så att jag svimmar av och slår huvudet i asfalten, säger Gabriel.

Slaget får Emelia att se svart. Hon springer efter mannen tar tag i hans skjorta, slår honom mot bröstet och ifrågasätter vad han håller på med. Några andra män tar tag i Emelia och killen försvinner i väg.

– Jag blir så ledsen och så trött på män som tar sig rätten att göra såhär mot ensamma tjejer, säger Emelia.

– Det säger så mycket om en vanlig utekväll. Det var en slump att det hände just då när vi var där men det händer säkert 10 000 gånger på en kväll och om ingen går emellan kommer det aldrig att bli någon skillnad, säger Gabriel.

► LÄS MER: Sara, 19, väntade på ambulans – då försökte en man våldta henne

Gabriel och Emelia pratade om att polisanmäla händelsen men har ännu inte gjort det. För dem båda var det självklart att ingripa.

– Det handlar om vanlig medmänsklighet, säger Gabriel.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott