TT

"För oss i taxisvängen leder varje hinder i  trafiken obönhörligt till förlorad inkomst", skriver signaturen " Taxichaffis".

Först av allt vill jag be dig som ilsket tutar när jag smiter in i luckan framför dig om ursäkt. Jag förstår att du är morgontrött och på väg till jobbet. Om du låtsas att det är du som sitter i baksätet på min taxi så kanske du kan förstå att jag gör mitt bästa för att du inte ska missa tåget/-flyget? 

Tänk dig dessutom att du inte har en fast månadslön utan bara provision på varje utfört arbets-moment. Blir du hindrad så missar du nästa moment och kanske måste vänta en timme till nästa arbetsmoment. Varje rast innebär en missad chans till inkomst. För oss i taxisvängen leder varje hinder i  trafiken obönhörligt till förlorad inkomst. Enda alternativet är att förlänga arbetsdagen -ytterligare med hopp om en annan körning för att kompensera bortfallet. Inte några futtiga 40 timmars -arbetsveckor här inte.

Blir inte du också lite irriterad på att det bara sitter en och en i varje bil? Det kan knappast vara -något värn om miljön eller ekonomin när alla sitter och svär över att det går så sakta i köerna. Om man sedan betänker att ett tunnelbanetåg tar 400 passagerare men man sätter dessa passagerare
i varsin bil i en bilkö, där varje bil är fem meter lång och som behöver minst fem meter lucka till fram-förvarande bil i  krypfart, så blir det ju fyra kilometer bil-kö. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset