Hunden på bilden är inte hunden som misstänks ha utsatts för djurplågeri.
Hunden på bilden är inte hunden som misstänks ha utsatts för djurplågeri.

Vittne filmade hur en man utsatte sin hund för slag sparkar och bett. Mannen är polisanmäld misstänkt för djurplågeri men har fått tillbaka hunden rapporterar BLT.

I förra veckan blev en person i Karlskrona vittne till hur en man gick till attack på sin hund. Vittnet filmade och polisanmälde händelsen enligt BLT.

Vittnen ska ha stått på sin balkong och sett hundägaren träna hunden att hoppa över staket. Enligt anmälan vägrade hunden att hoppa vilket fick ägaren att tappa besinningen och gå till fysisk attack mot hunden. Ägaren ska ha slagit, bitit och sparkat på hunden.

– Av anmälan framgår att hundägaren blev så arg att han bet hunden i nosen, i ögat och i nacken, säger Fredrik Stridmark, inre befäl vid polisen i Karlskrona till BLT.

► LÄS MER: Lämnade hund i varm bil i en timme – döms för djurplågeri

En förundersökning inleddes och hunden togs i beslag. Nu har hunden enligt BLT genomgått en undersökning som visar att djuret mår bra både fysiskt och psykiskt. Hundägaren har därför fått tillbaka hunden.

– Det fanns inga skador som var tillräckliga för att vi skulle kunna omhänderta hunden, säger Jörgen Johnsson, förundersökningsledare hos polisen i Karlskrona till BLT.

Polisen uppger för tidningen att mannens känslor svallade över när hunden inte lydde.

– Han är fortfarande misstänkt för djurplågeri, säger Jörgen Johnsson till BLT.

► LÄS MER: Man misstänkt för djurplågeri – hunden Bubba var hög på droger

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott