Mannen fångades av övervakningskameror innan han greps. Han har åtalats misstänkt för mordplaner mot personal vid en kommun.
Mannen fångades av övervakningskameror innan han greps. Han har åtalats misstänkt för mordplaner mot personal vid en kommun.

Mannen ska ha blivit arg på flera kommunanställda. Han beväpnade sig med knivar, sax och pilbåge, och tog sig mot kommunhuset. Polisen kunde dock gripa honom innan han kom fram. Nu har han åtalats för förberedelse till mord.

I mitten av april larmade allmänheten om att en man, beväpnad med pilbåge, rörde sig på allmän plats i Stockholmsområdet. Polisen kunde gripa mannen, som är i 40-årsåldern, några hundra meter från ett kommunhus. Förutom pilbågen hade mannen flera knivar och en sax.

– Jag påstår att han har beväpnat sig och haft uppsåt att döda flera personer som arbetar vid kommunen. Jag påstår även att han ringt dit och hotat anställda – dels samma dag, men även två veckor tidigare, säger åklagare Anna Wennergren.

LÄS MER: Terrormisstänkt i Sverige hade sju svärd – ”förvarade dem åt en fakir”

Mannen har nu åtalats för förberedelse till mord, alternativt förberedelse till grov misshandel. Han har även åtalats för två fall av olaga hot som rör telefonsamtalen.

Om eventuellt motiv säger åklagaren:

– Det är något som inte riktigt är klarlagt. Vi vet inte riktigt, helt enkelt.

I förundersökningen finns uppgifter om att mannen kan ha varit missnöjd med vissa beslut.

Under tiden som mannen har suttit häktad har han genomgått en så kallad liten sinnesundersökning. Läkarens bedömning är att mannen kan misstänks ha en allvarlig psykisk störning.

Rättegången hålls nästa vecka.

Metro har sökt mannens advokat.

LÄS MER: Sex års fängelse för förberedelse till mord

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset