Den tomma segelbåten låg på söndagskvällen på grund strax väster om Ystad. En man har hittats och förts till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.
Den tomma segelbåten låg på söndagskvällen på grund strax väster om Ystad. En man har hittats och förts till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

En man i 65-årsåldern låg i havet i flera timmar efter en segelbåtsolycka söder om Skåne.Han fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

Under söndagseftermiddagen pågick en stor räddningsinsats utanför Ystad. Dramat började vid 13-tiden när flera privatpersoner slog larm om att en tom segelbåt drivit i land mellan Ystad och Svarte.

Båtens segel var satta vilket tydde på att den inte slitit sig utan att någon hade varit ombord och en olycka inträffat.

Flera båtar, flyg och helikopter deltog i sökandet. Vid 17.45 hittades en man iförd flytväst i vattnet söder om Kåseberga. Han plockades upp av en räddningshelikopter och flögs till sjukhus i Lund.

Sent på kvällen meddelade polisen att mannen hade avlidit.

Till en början fortsatte sökandet i vattnet eftersom fler personer kunde ha befunnit sig ombord. Drygt en timme senare avslutades insatsen.

– Allt tyder på att han har varit ensam. Vi har tittat på vad för slags utrustning som fanns ombord och det finns bara en uppsättning av personlig utrustning, till exempel en sovsäck och kläder för en person, säger Daniel Lindblad, presskontakt vid Sjöfartsverket, till TT.

Den man som hittades i vattnet stämmer åldersmässigt med id-handlingar som fanns ombord på båten.

Vad som orsakat olyckan och när den inträffade är inte känt.

Sjöräddningssällskapet Skillinge
En stor sökinsats pågick under söndagen utanför Ystad sedan en tom segelbåt drivit i land.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset