Polisen inledde en förundersökning om trafikolycka genom smitning efter den mystiska olyckan där en man avled. Nu har en man förhörts av polisen kring omständigheterna, skriver Aftonbladet.

Det var i helgen som en man i 30-årsåldern hittades död i en rondell i Helsingborg. Dödsfallet har förvirrat polisen eftersom det inte funnits något fordon på platsen, utan enbart en mc-hjälm.

Nu har en man trätt fram och förhörts av polisen, skriver Aftonbladet.

– Han kontaktade inre befäl självmant och sa att han ville bli hörd. Han uppgav att han hade varit passagerare på mc:n. Tyvärr har han flyttat motorcykeln, med hjälp av någon annan, från platsen, säger Marie Thor, inspektör och förundersökningsledare vid trafikpolisen i Helsingborg, till tidningen.

LÄS MER: "Man död i mystisk smitningsolycka"

Det är oklart vem det är som har hjälp mannen flytta på motorcykeln. Enligt mannen så var det den avlidne som körde fordonet, men han har inte berättat om hur själva olyckan gått till och inte heller varför han avvek från platsen.

– Som alla andra är han chockad. Det är en del av det. De är goda vänner och släkt de här två, så det stämmer säkert. Han säger att han har försökt att larma via folk och någon har ringt 112.

Mannen, som förhördes i söndags, är inte misstänkt för något brott i nuläget, skriver Aftonbladet. Polisen hoppas på att kunna förhöra mannen igen framöver och efterlyser också fler vittnesuppgifter. Den avlidne mannen kommer att obduceras.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott