Bakom den misstänkta kidnappningen kan det ligga ett svartsjuke- och relationsdrama, enligt uppgifter.
Bakom den misstänkta kidnappningen kan det ligga ett svartsjuke- och relationsdrama, enligt uppgifter.

Polisen misstänker att en kvinna i Örebro har kidnappats. Bakom försvinnandet kan ett svartsjukedrama ligga. En utpekad man ska ha förhörts av polisen, innan han lämnade landet, enligt uppgifter till Metro. Åklagaren bekräftar att en person har varit anhållen.

Ärendet kom in till polisen tidigt på tisdagsmorgonen och rubricerades först som ett försvinnande. Men nu misstänker polisen att kvinnan blivit kidnappad, vilket Metro var först att rapportera.

– Det handlar om en försvunnen kvinna. Det har jobbats förutsättningslöst med det här och är nu rubricerat som människorov, sa Peter Springare, spaningsledare vid polisen i Örebro till Metro.

Offret ska vara en mamma i 40-årsåldern, folkbokförd i nordvästra Örebro.

Bakom den misstänkta kidnappningen kan det ligga ett svartsjuke- och relationsdrama, enligt uppgifter. 

LÄS MER: Misstänkt rymde från sjukhus – åtalas nu för dubbelkidnappning

Och nu kan Metro berätta att en man, även han i 40-årsåldern, ska ha förhörts av polisen under onsdagen. Han anhölls dock inte och ska därefter ha lämnat landet. Mannen ska ha haft någon sorts relation till den försvunna kvinnan, enligt uppgifter till Metro.

– En person har suttit anhållen misstänkt för människorov, det kan jag bekräfta, säger åklagare Åsa Hiding, som leder förundersökningen.

Personen var anhållen under tisdagen.

Kvarstår misstankarna?

– Jag kommenterar inte hur misstankarna ser ut i dagsläget, säger Åsa Hiding.

Det var kvinnans anhöriga som larmade polisen och senast någon hade kontakt med henne var vid elvatiden på måndagskvällen. Hon har försvunnit från sin bostad någon gång under natten till tisdagen, enligt polisen.

LÄS MER: Kvinna ville sälja soffa – kidnappades i säck och dumpades i skogen

Peter Springare var på torsdagen förtegen om ärendet. På frågan om det finns någon misstänkt, svarade han:

– Nja, det finns ingen misstänkt. Detaljer kring det kommer inte att lämnas. Det vi kan bekräfta är att en person är anmäld försvunnen, att vi har jobbat förutsättningslöst och sammanställt uppgifter. Vi har kommit fram till att personen inte försvunnit av egen kraft.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset