En man ska ha dödats efter att ha försökt ta en selfie med en björn i Indien.
En man ska ha dödats efter att ha försökt ta en selfie med en björn i Indien.

En man ska ha dödats av en björn i Indien efter att han försökt ta ett foto på sig själv och djuret, skriver The Independet. Björnen attackerade mannen som enligt indiska myndigheter dog direkt av skadorna.

Mannen var på väg hem från ett bröllop när han och hans sällskap såg den skadade björnen i distriktet Nabarangpur i östra Indien. De stannade och mannen bestämde sig för att närma sig björnen för att kunna ta en selfie tillsammans med djuret, skriver The Independent.

LÄS MER: Varje dag dödas en indier av vilda djur

Medpassagerarna ska ha varnat mannen från att gå fram till björnen som gick till attack när mannen försökte ta bilden. En hund ska ha försökt avstyra björnens attacker men misslyckats.

Skogvaktaren Dhanurjaya Mohapatra uppger att mannen dog direkt av skadorna från björnen.

– Och björnen skadades också men vårdas nu, tillägger han, skriver The Independent.

Indien är det land där absolut flest människor dog i olyckor som uppståt på grund av selfietagande mellan 2014 och 2016, enligt en studie från förra året. Av totalt 127 selfierelaterade dödsfall under den tiden inträffade 76 i Indien, enligt studien från Carnegie Mellon University.

LÄS MER: Båt sjönk – då dödades överlevande av haj

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset