En man i 30-årsåldern i Östergötland hann misshandla tre personer och råna en på kort tid, innan han kunde gripas.

Brottsturnén i natt började på en gård söder om Borensberg utanför Motala där den påverkade mannen misshandlade tre kvinnor. En av dem fick ett kraftigt bett i ena kinden och även en sårskada i huvudet. En annan ska ha blivit sparkad och slagen, eventuellt med ett tillhygge.

Den tredje kvinnan ska också ha blivit slagen men inte lika illa.

– Därefter tog han sig till ett närbeläget hus där han rånade en person på dennes bil genom att uttala hot om att han skulle skjuta honom, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland.

Mannen körde sedan i riktning mot Motala och stannade i Österstad vid ett hus där han tog sig in. Han blev där konfronterad av en man som bor i huset.

– I samband med det blev det tumult och mannen ska ha blivit slagen i huvudet med en flaska plus att han fick halva örat avbitet, säger Lindqvist.

Den misstänkte gärningsmannen körde sedan iväg med bilen igen men stoppades kort därefter av polis.

– Det var strax efter klockan halv ett så det var väl 20–25 minuter som det här hann utspelas på, säger Lindqvist.

Två av de misshandlade kvinnorna har förts till sjukhus i Lidköping. Den misshandlade mannen har körts till lasarett i Motala.

Fem polispatruller inklusive hundpatrull har arbetat med fallet. Den misstänkte sitter i arrest i Motala och kommer att höras av polisen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott