Röntgenbilderna avslöjade ansamlingen i 62-åringens kropp. 
Röntgenbilderna avslöjade ansamlingen i 62-åringens kropp. 

Påsken kanske är den sämsta tiden att läsa om det här fyndet så du som är känslig slutar läsa nu. En 62-årig man gick i åratal och bar på vad läkarna liknar vid ett enormt hårdkokt ägg inne i kroppen.

New England Journal of Medicine

Så här såg ”ägget” ut när det kom ur kroppen. Till höger har det färgats grönt för att kunna visa de olika lagren.

En 62-årig man gick i åratal och bar på vad läkarna liknar vid ett enormt hårdkokt ägg. Mannen sökte vård för att han tvingats gå på toaletten allt oftare. Vid röntgen uppenbarade sig en rund figur med en förhårdnad i mitten som tryckte på blåsan.

Tingesten vägde nästan ett kvarts kilo och kunde inte liknas vid annat än ett hårdkokt ägg i form och konsistens. ”Ägget” som var tio centimeter långt, och 9,5 centimeter i diameter på det bredaste stället bestod av ansamlingar av bindväv och fett. ”Gulan” bestod av död proteinrik vävnad. Det hårdkokta ägget var så att säga löst, alltså det satt inte fast i kroppen på något sätt utan kunde lätt tas bort. 

Fynden beskrivs i   New England Journal of Medicine. Enligt artikelförfattarna, läkarna Rachel Sussman och Jonah Murdock, förekommer den här typen av ansamlingar och kan stoppa upp tarm- och urinfunktionen eller som i den här patientens fall trycka på blåsan. 

Direkt efter operationen upphörde patientens konstanta behov att gå på toaletten.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset