Mannen hoppade från en balkong på tredje våningen för att fly eldslågorna. Bilden har inget med artikeln att göra.
Mannen hoppade från en balkong på tredje våningen för att fly eldslågorna. Bilden har inget med artikeln att göra.

Två personer har förts till sjukhus efter en stor lägenhetsbrand. En av personerna flydde elden genom att hoppa från en balkong på tredje våningen. – Den personen fördes till sjukhus med ambulanshelikopter, säger Per Hultman, operativ chef på räddningscentralen i Stockholms län till Expressen.

Det var klockan 05.30 på lördag morgon som Räddningstjänsten larmades. En stor brand hade utbrutit i en lägenhet i ett flerbostadshus i Märsta, norr om Stockholm. En man tvingades klättra ner till en balkong på andra våningen och hoppa ner därifrån för att fly lågorna, rapporterar Aftonbladet

– När vi kommer dit brinner det för fullt i hela lägenheten, säger Per Hultman, operativ chef på räddningscentralen i Stockholms län till Aftonbladet. 

Branden bröt ut tidigt på lördagsmorgonen och hela fastigheten utrymdes under släckningsarbetet. Den aktuella lägenheten är helt utbränd och intilliggande lägenheter är rök- och vattenskadade.

En timme senare var branden helt släckt, men hela huset fick utrymmas.

– Nu ska vi kontrollera att vinden inte brinner, sen ska vi försöka få ordning på lägenheten. När det brunnit så kraftigt måste vi se till att allt verkligen är släckt, sa Per Hultman klockan 06.30.

En lite flicka, som befunnit sig i en av de andra lägenheterna i fastigheten fördes till sjukhus för en kontroll, då hon troligen andats in rökluft. Mannen som hoppat ska inte vara i ett livshotande tillstånd.

Orsaken till branden ännu okänd och polisen utreder grov mordbrand.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott