Mannen i 40-årsåldern som misstänks för mordet på Lena Wesström, 45, häktades på fredagen. Han häktades på den lägre misstankegraden, skäligen misstänkt för mord.

Vid 16-tiden på fredagen meddelade Örebro tingsrätt att den misstänkte mannen häktas som skäligen misstänkt för mord.

Det var på morgonen den 15 maj som polisen larmades om Lena Wesströms försvinnande från hemmet i Örebro. Några dagar senare, på lördagen den 19 maj, påträffades en död kvinna i närheten av hennes bostad. Det bekräftades några dagar senare att det var Lena som hade hittats död.

LÄS MER: Lena, 45, hittades död – nu skärps misstankarna mot mannen

I början gällde utredningen misstänkt människorov. En man var då anhållen under en kort period. Polisen har bekräftat att det var samma man som nu sitter häktad misstänkt för mord.

Mannen i 40-årsåldern har tidigare blivit polisanmäld för misshandel av Lena Wesström, men utredningen lades ned efter en tid. Mannen har även anmälts för ofredande av henne.

Den misstänkte försvaras av advokaten Ingvar Backman, som uppger att han nekar till all inblandning i det misstänkta mordet, enligt NA.

I samband med häktningsframställan som lämnades in på fredagsmorgonen skärptes misstankarna mot mannen, han begärdes häktad på sannolika skäl. Men tingsrätten valde alltså att häkta honom på den lägre misstankegraden , skäligen misstänkt för mord.

LÄS MER: GW om misstänkt i Lena-fallet: Därför bedömer polisen honom som intressant

Nu har åklagarsidan en vecka på sig att samla ihop mer bevisning inför omhäktningsförhandlingen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset