En av de männen som ska ha inlett sexuellt umgänge med tjejer på ungdomshemmet åtalas nu.
En av de männen som ska ha inlett sexuellt umgänge med tjejer på ungdomshemmet åtalas nu.

En man i 50-årsåldern åtalas nu för sexuellt utnyttjande efter att han haft sex med en tvångsvårdad flicka på ett ungdomsboende.

Som Metro rapporterat om tidigare under måndagen misstänks flera personer på ett ungdomsboende som drivs av Statens institutionsstyrelse, Sis, ha haft sexuella relationer med flickor och kvinnor som bott på boende. Ett avslöjande som Sveriges Radio Ekot var först med att berätta om.

Nu misstänks en av männen, som är i 50 års åldern, för flera fall av sexuellt utnyttjande, rapporterar Ekot.

Mannen åtalas nu misstänkt för sexuellt utnyttjande av en av de flickor som bodde på hemmet när hon var 16 år. Mannen nekar till brott.

LÄS MER: Personal på Sis-boende hade sex med unga intagna

En annan man som jobbade på ungdomshemmet valde enligt uppgift att avsluta sin anställning efter att han inlett en sexuell relation med en av de intagna. Ingen polisanmälan har gjorts i det fallet.

Enligt uppgift till Ekot ska Statens institutionsstyrelse, Sis, ha varit medvetna om ett av fallen sedan tidigare efter att flera anställda larmat. Men myndigheten ska inte ha agerat förrän en privatperson larmade polisen. 

Det statliga ungdomshemmet ligger i norra Sverige och där bor flickor och kvinnor mellan 16 och 21 år som bland annat har psykosociala problem och missbruksproblematik.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om sis