En man sköts ihjäl vid Frölunda torg i Göteborg på fredagskvällen.
En man sköts ihjäl vid Frölunda torg i Göteborg på fredagskvällen.

En man har skjutits till döds på en parkering vid Frölunda torg i Göteborg.– Mannen satt i en bil när han sköts. Han avled på platsen. Vi har ingen identitet på offret än, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i Region Väst, till GT.

Den döde ska vara skjuten med flera skott. Polisen skriver på sin hemsida att ett antal personer i bil har lämnat platsen i okänd riktning. Händelsen rubriceras som mord.

Larmet om skottlossningen kom in kvart över nio på fredagskvällen. En stor polisinsats pågår och brottsplatsen har spärrats av.

– Vi har ingen gripen. Vi arbetar för fullt på platsen med att höra vittnen och tekniker är på väg, säger Anders Larsson, gruppchef på polisens ledningscentral i region väst, till TT.

Han säger att polisen ännu inte har identifierat offret.

Vittnen berättar för Göteborg-Posten om ett tiotal skott. Enligt tidningens reporter på plats har poliser undersökt en svart bil.

Polisen skriver på sin hemsida att en person invid bilen har medtagits till förhör. Han är inte misstänkt för något brott utan ska höras upplysningsvis i ärendet. Bilen är tagen i beslag för teknisk undersökning, uppger polisen.

Ytterligare en bil är tagen i beslag och en man tagen till förhör. Han är inte misstänkt utan ska även han höras upplysningsvis.

Platsen har spärrats av och den tekniska undersökningen kommer ta stora delar av natten och förmodligen också morgonen, uppger polisen.

Bussar har letts om på grund av dådet. Det ska inte finnas någon fara för allmänheten i området.

– Finns ingen oro för allmänheten i det här området, det är polisens arbete som pågår på platsen, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen, till GT.

Thomas Johansson/TT
Platsen har spärrats av och den tekniska undersökningen kommer ta stora delar av natten.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset