En man har åtalats misstänkt för att ha våldtagit två kvinnor under en kryssning till Finland. Arkivbild.
En man har åtalats misstänkt för att ha våldtagit två kvinnor under en kryssning till Finland. Arkivbild.

Under en Finlandskryssning misstänks en man i 40-årsåldern ha våldtagit två kvinnor efter varandra. Bland åklagarens bevisning finns vittnesmål och övervakningsfilm från färjan.

I slutet av april förra året misstänks en man i 40-årsåldern ha genomfört två våldtäkter under en Finlandskryssning.

– Det jag kan berätta är att det är två målsägare, två yngre kvinnor, som utsattes efter varandra vid samma tillfälle i en hytt, säger åklagare Marina Chirakova.

Befann sig alla tre i samma hytt?

– Av och till. Det var väldigt mycket spring så jag kan inte riktigt säga det, men de ska inte ha utsatts samtidigt utan efter varandra.

LÄS MER: 38-åring döms för att ha våldtagit och bitit kvinna under kryssning

Mannen och de båda kvinnorna ska ha känt varandra innan kryssningen, enligt åklagaren. Mannen polisanmäldes efter att färjan hade angjort i Sverige, och han satt under ett dygn anhållen men häktades inte.

– Det var en annan åklagare som gjorde bedömningen att det här gick att utreda trots att han var på fri fot. Det var inte jag som fattade beslutet, men det är den tolkning jag gjort, säger Marina Chirakova.

LÄS MER: Experten sågar polisens svar i JO-utredning: Skyller ifrån sig om färjevåldtäkten

Mannen åtalades i början av februari för två fall av våldtäkt. Bland åklagarens bevisning finns vittnesmål och övervakningsfilm från färjan. Minimistraffet för våldtäkt av normalgraden är två års fängelse. Rättegången mot mannen pågår nu, åklagaren vill inte kommentera vad hon kommer att yrka på för straff.

Metro har sökt mannens advokat. Enligt åklagaren nekar mannen till brott.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset