Mannen misstänks för att vi två tillfällen ha skändat 11-åriga Ebba Åkerlunds grav i Stockholm.
Mannen misstänks för att vi två tillfällen ha skändat 11-åriga Ebba Åkerlunds grav i Stockholm.

11-åriga Ebba Åkerlund dödades under terrorattentatet på Drottninggatan. Hennes grav har skändats flera gånger, och under fredagen skulle rättegången ha hållits mot den misstänkte gärningsmannen. Men polisen har inte lyckats komma i kontakt med mannen, och nu har rättegången ställts in.

Nedtrampade blommor och stearin som hällts över en gravlykta. Ebba Åkerlunds grav i Stockholm har vandaliserats flera gånger.

I november lämnade åklagaren in åtal vid Stockholms tingsrätt mot en misstänkt gärningsman. Mannen har vid två tillfällen skändat Ebbas grav, och även vandaliserat en annan grav. Dessutom har han knivhotat en person vid kyrkogården, enligt åtalen.

LÄS MER: Åklagaren om skändningen av Ebbas grav: ”Jag har begärt honom utvisad”

Rättegången mot mannen skulle hållas under fredagen, men nu har den ställts in.

Polisens delgivningsman gick bet

Orsaken är att mannen inte har gått att nå, och därför inte kunnat delges stämningen. Efter att tingsrätten redan i januari inte kunde komma i kontakt med mannen lämnades ärendet över till polisens delgivningsman. Men även det försöket till delgivning har misslyckats och rättegången kommer nu att sättas ut på nytt medan jakten på mannen fortsätter, enligt information från Stockholms tingsrätt.

Skändningen av Ebbas Åkerlunds grav har fått stor uppmärksamhet.

Ebbas pappa: Jag ringde polisen

– Jag stötte på honom så sent som i förrgår. Han är ju sjuk och det är därför han gör det, det vet vi redan. Jag ringde polisen, vilket jag blivit tillsagd att göra med tanke på att han tidigare dragit kniv, men deras svar att de var upptagna med annat och hade ingen bil att skicka, berättade Ebba Åkerlunds pappa Stefan för Metro i mitten av december.

Mannen har under utredningen nekat till brott, men i förhör berättat att han brukar besöka graven.

LÄS MER: Polisens vädjan efter skändningen av 11-åriga Ebbas grav

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset