Hunden Bubba var synbart drogpåverkad när polisen hittade honom.
Hunden Bubba var synbart drogpåverkad när polisen hittade honom.

I motellrummet i Tustin, Kalifornien, hittade polisen droger och använda nålar. Och hunden Bubba som senare visade sig vara påverkad av heroin och metamfetamin. Ägaren är nu bland flera anklagelser misstänkt för djurplågeri, rapporterar CBS.

När polisen i Tustin, Kalifornien, USA, gjorde ett tillslag mot ett motell där en villkorligt frigiven man bodde hittade de flera olika sorters droger och använda nålar. Samt den lilla terrierkorsningen vid namn Bubba, rapporterar tv-kanalen CBS. 

LÄS MER: Misshandlad hund skrek i skräck vid beröring – nu mår han bättre 

När djurskyddsinspektörer kom till platsen konstaterade de att Bubba var ”slö”. Testerna visade senare att hunden hade metamfetamin och heroin i blodet. Det är dock oklart hur Bubba fått i sig drogerna, om han intagit drogerna eller fått i ämnen via passiv rökning. 

– Det här är första gången som vi någonsin har hört talas om att ett djur har varit narkotikapåverkat, säger Robin Wright, vid Tustinpolisen till CBS.

Bubba har tagits om hand av ett djurskyddscenter i Orange County där han får vård. När Bubba har tillfrisknat kommer han att adopteras bort till någon som vill ge hunden ett kärleksfullt hem. 

Hans ägare är gripen och misstänkt för att ha överträtt villkoren för frigivning, narkotikainnehav, men även för djurplågeri. 

LÄS MER: Hund lämnades ensam i flera dagar – ägaren åkte på semester 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott Djur