En 57-årig man är misstänkt för mord och mordbrand sedan en kvinna han haft en relation med hittats död efter en eldsvåda i hennes lägenhet i Eskilstuna. Arkivbild.
En 57-årig man är misstänkt för mord och mordbrand sedan en kvinna han haft en relation med hittats död efter en eldsvåda i hennes lägenhet i Eskilstuna. Arkivbild.

En 57-årig man är misstänkt för mord och mordbrand sedan en kvinna han haft en relation med hittats död efter en eldsvåda i hennes lägenhet i Eskilstuna.I somras dömdes han för misshandel av kvinnan.

Åklagare Thomas Bergström leder förundersökningen och betonar att 57-åringen är skäligen misstänkt, det vill säga den lägre misstankegraden. Mannen förnekar brott sedan han gripits, förhörts och anhållits i närheten av lägenheten där den explosionsartade branden bröt ut vid 20-tiden i tisdags.

Den misstänkte uppger att han inte befann sig vid brandplatsen då, enligt Thomas Bergström, som tillägger att 57-åringen inte försökte hålla sig undan polisen.

– Tvärtom gav han sig till känna, säger Thomas Bergström.

Hur kvinnan dog är ännu inte fastställt.

– Men förhoppningsvis kommer vi att få ett preliminärt besked snart.

Misstankarna mot mannen grundar sig enligt åklagaren på att kvinnan hittades död i lägenheten, att dödsorsaken är oklar och att hon umgåtts med 57-åringen under "i varje fall delar av kvällen".

Thomas Bergström bekräftar Eskilstuna-Kurirens uppgift om att den nu misstänkte i somras dömdes för att ha misshandlat kvinnan. Enligt tidningen blev mannen våldsam i samband med en "festkväll" och ett gräl om att han spelade för högt på en gitarr.

57-åringen dömdes då till 60 timmars samhällstjänst.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset