En man hittades i ett tre meter djupt hål på Hisingen i Göteborg. Enligt polisen misstänks han nu för olaga intrång.
En man hittades i ett tre meter djupt hål på Hisingen i Göteborg. Enligt polisen misstänks han nu för olaga intrång.

En man i 50-årsåldern ramlade ner i ett tre meter djupt hål vid en byggarbetsplats på Hisingen i Göteborg. Tidigare uppgifter gjorde gällande att han ramlat ner i en brunn.

En man i 50-årsåldern hittades av en slump i ett tre meter djupt hål vid en byggarbetsplats på Hisingen i Göteborg på måndagsmorgonen. En förbipasserande hörde ljud från platsen och kallade på räddningstjänsten, skriver Göteborgsposten.

LÄS MER: Byggnadsställning har rasat i Göteborg – se bilderna från förödelsen

Tidigare uppgifter gjorde gällande att 50-åringen ramlat ned i en brunn. Men under dagen ändrade göteborgspolisen uppgifterna till att olyckan i själva verket inträffat i ett hål på en byggarbetsplats där en trappa ska byggas ned till ett källarutrymme.

– Fastighetsskötaren hade lagt en stor plåtbit över ett hål på den här platsen som så småningom ska få en trappa ner till en källare. När han flyttade på den här plåtbiten så trillade han ner, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson för polisen i Region Väst, till Göteborgsposten.

Mannen, som enligt polisens misstankar var där i jakt på koppar, kunde räddas efter att ha tillbringat en timme nere i mörkret. 50-åringen fördes till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg, och hans tillstånd uppges vara stabilt, enligt Göteborgsposten.

Han är nu misstänkt för olaga intrång.

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Göteborg