Efter den dramatiska dödsskjutningen i Mariehäll hittade polisen den bil som skytten använde.
Efter den dramatiska dödsskjutningen i Mariehäll hittade polisen den bil som skytten använde.

Den 20 november sköts en man ihjäl under en dramatisk biljakt i Mariehäll i Stockholm. Nu har en 24-årig man häktats misstänkt för mordet. Mordvapnet är hittat, enligt åklagaren. I samma ärende misstänks ytterligare sex personer för medhjälp till mord.

Flera personer blev vittnen till den dramatiska biljakten i Mariehäll nordväst om Stockholm den 20 november förra året. Jakten slutade med att en man sköts ihjäl. En kort stund efteråt hittades skyttens bil brinnande i närhet.

– Fyra män sitter häktade. Två av dem har suttit häktade sedan i november, och två av dem har suttit häktade i ungefär en vecka. Alla är på sannolika skäl misstänkta för medhjälp till mord. Det är helt enkelt utredningsarbete som lett till att de två sistnämnda kunde gripas, sa åklagare Carolina Frohm till Metro tidigare i veckan.

Dessutom misstänks ytterligare en man och en kvinna för medhjälp till mord, men de är inte frihetsberövade.

LÄS MER: En gripen för biljaktsmordet

Åklagaren berättade även att mordvapnet – ett automatvapen – hade hittats, men att skytten fortfarande inte var identifierad. Under tisdagen anhölls dock en 24-årig man i sin frånvaro, och polisen kunde gripa honom på onsdagseftermiddagen. Han häktades under fredagen misstänkt för mord.

– Han förnekar brott och förnekar att han har någon inblandning i brottet, säger advokat Rodney Humphreys.

Om bakgrunden till dödsskjutningen har Carolina Frohm sagt:

– Vi har en teori om det, men det är inget som jag kommer att berätta om i nuläget.

LÄS MER: Stockholmspolisen har 137 öppna utredningar gällande mord och mordförsök

Vid den dramatiska skjutningen blev flera personer vittnen till delar av händelsen.

– Skytten fanns i en bakomvarande bil sett till den bil där målsäganden befann sig. Det var många människor i rörelse och man skjuter ett stort antal skott. Det var fara för tredje man.

Därför kommer fler brottsrubriceringar eventuellt att bli aktuella.

– Det kommer troligen att inledas förundersökning om framkallande av fara för annan. Det har hållits förhör med vissa personer som befanns sig på och omkring platsen. De har hörts som målsägande, sa Carolina Frohm.

Alla misstänkta i ärendet nekar till brott, enligt åklagaren.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset