Mannen misshandlade sin gravida flickvän och knuffade till sist omkull henne på golvet där han ska ha skurit henne med en glasskärva. Nu åtalas 24-åringen vid Malmö tingsrätt för grov kvinnofridskränkning.

Det var i augusti förra året som paret hamnade i bråk och kvinnan lyckades få ut 24-åringen ur lägenheten. Men han gav inte upp utan krossade ett fönster och tog sig åter in i lägenheten. Där ska han ha fortsatt misshandeln som slutade med att han torterade henne med en glasskärva. Den då gravida kvinnan drabbades av en blodförgiftning till följd av skärskadorna och enligt behandlande läkare var läget allvarligt med tanke på att förgiftningen kunde sprida sig till barnet.

Tjugofyraåringen åtalas för en rad misshandelstillfällen där han ska ha gett sig på kvinnan med både knytnävar och sparkar i magen under tiden hon var gravid. Vid ett misshandelstillfälle ska han ha kastat en 20 kilo tung säck med hundmat över henne. Vid den sista misshandeln, som inträffade i mars i år, ska han ha hotat flickvännen med en kniv.

Bland bevisen finns ett flertal polisanmälningar som oroliga grannar gjort när de hört mannen gå bärsärkagång i lägenheten. Även fotografier på kvinnans skador och vittnesförhör stöder hennes berättelse.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset