Peter McCathie kammade hem storvinsten.
Peter McCathie kammade hem storvinsten.

Oddsen för att träffas av blixten i Kanada är mindre än en på miljonen och oddsen för att vinna på lotto är ännu mindre. Sannolikheten för att de två extraordinära händelsen ska hända en och samma person är därför nästintill obefintlig.

Men Peter McCathie från New Brunswick, Australien, är ett levande bevis på att märkliga saker kan inträffa. Vid 14-årsålder var han nära att stryka med då han träffades av blixten under en båttur, rapporterar CTV News.

Han vadade i grunt vatten nära en strand vid en sjö för att låsa upp båten – när blixten plötsligt slog ner.

– Det var en väldigt solig dag och det var ett stort vitt moln på himlen. Sedan kom en blixt rakt genom träden och träffade mig, säger han till CTV News.

Även Peter McCathies dotter träffades av blixten när hon jobbade som guide i Manitoba – i ett kusligt likt scenario.

LÄS MER: Arbetslös mamma vann 404 miljoner på lotto – nu vill hon köpa en häst​

– Hon höll på att låsa några kanoter så att de inte skulle blåsa iväg och plötsligt träffades hon av blixten, berättar Peter.

Peter har på senare dagar blivit en stor lotto-spelare och under året som gått har han och arbetskollegan Diana Miller köpt lottorader kontinuerligt. Men att någon gång få en storvinst, hade inte någon av dem räknat med. När det sedan kammade hem sex miljoner blev de minst sagt förvånade. 

– Helt ärligt trodde jag faktiskt att jag skulle bli träffad av blixten igen framför att vinna, säger han.

En matematikprofessor på University of Moncton tror att oddsen att både träffas av blixten och att vinna på lotto är knappt en på triljonen.

– Eftersom det var två personer som träffades av blixten, skulle det vara ungefär en på 2,6 triljoner, säger Sophie Leger.

LÄS MER: Joseph, 46, fick lott i krya på dig-kort – vann 60 miljoner

Kollegan Diana planerar nu att använda en del av vinsten till en resa till Cancun, Mexiko. Peter, som varit gift i 30 år, kände att det var dags att bjuda frun på på en andra smekmånad. Vart det bär av, är ännu inte bestämt.

Peter äger även affären där han köpte biljetten och har därför även fått en bonus på drygt 60 000 kronor från Lottoföretaget Atlantic Lottery Corporation.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset