Händelsen utspelade sig vid lunchtid under torsdagen i Charlottenberg.
Händelsen utspelade sig vid lunchtid under torsdagen i Charlottenberg.

En man i 50-årsåldern greps under torsdagen i Charlottenberg. Anledningen – han gick runt i ett köpcentrum och visade bilder på sin penis för minderåriga flickor. "Hans tillvägagångssätt är ju något udda" säger Tommy Lindh, presstalesperson hos polisen i Bergslagen, till SVT.

Det var vid lunchtid under torsdagen som polisen fick in larmet. En väktare kontaktade polisen och berättade om en man i 50-årsåldern som gick runt och visade bilder på sin penis.

Hur många som drabbades av tilltaget vet polisen inte i nuläget, men i huvudsak verkar det röra sig om yngre flickor som har utsatts.

– Så vitt vi vet handlar det om två flickor i tio-, elvaårsåldern. Men vi har bara fått kontakt med en av dem ännu, säger Tommy Lindh till SVT.

LÄS MER: Elizabeth blev utsatt för en blottare på tunnelbanan

Polisen: ”Ett beteende som tenderar att eskalera”

En dryg timme efter väktarens larm kunde mannen gripas av polis som kommit till köpcentrumet. Han misstänks nu för sedlighetsbrott, och trots att utredningen ännu inte är klar, kommer det sannolikt att handla om sexuellt ofredande.

LÄS MER: Polisens efterlysning: blottare med liten snopp

– Hans tillvägagångssätt är ju något udda. Han har alltså fotograferat sin penis och sedan visat bilden för flickorna, säger Tommy Lindh till SVT, och fortsätter.

– Det är bra att vi får tag i den här personen. Det här är ju ett beteende som tenderar att eskalera.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset