Vårdgivaren får kritik för den information de gav mannen.
Vårdgivaren får kritik för den information de gav mannen.

Han hade bröstsmärtor och andnöd – då ringde mannen efter hjälp. Sjuksköterskan på vårdcentralen rådde då mannen att själv köra de två milen till akutmottagningen, rapporterar SVT Nyheter.

En man kontaktade i början av året en vårdcentral i Eksjö i Jönköpings län efter att ha känt smärtor i bröstet och haft andnöd.

Men ingen av sjuksköterskorna rådde mannen att ringa efter ambulans – en av dem sa till mannen att själv köra in till akutmottagningen. Det rapporterar SVT Nyheter.

LÄS MER: City Dental kritiseras av IVO: ”Du får det du betalar för”

Enligt en anmälan som gjorts till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, ska mannen inte heller fått tillräcklig information om situationens allvar. Till följd av det ska han ha lagt sig och vilat ett par timmar innan han kört till akuten.

I sitt beslut konstaterar IVO att det fanns brister i sjuksköterskornas information till patienten, och att han borde fått rådet att ringa efter ambulans.

Vårdgivaren Region Jönköping menar att IVO inte kan fatta beslutet, eftersom sjuksköterskan inte dokumenterat vilken information hon gav.

IVO står dock fast vid sitt beslut.

LÄS MER: Patient skickades hem – fick en propp

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Sjukvård