Hanna Nilsson, 28, blockerade trafiken med sin budbil vid en olycka förra veckan.
Hanna Nilsson, 28, blockerade trafiken med sin budbil vid en olycka förra veckan.

Budbilsföraren Hanna Nilsson körde ut sin bil och blockerade bilisterna som dittills hade fortsatt köra förbi den skadade mannen på 70-sträckan.

När den 28-åriga budbilsföraren Hanna Nilsson var på väg med en leverans förra veckan möttes hon av en trafikolycka på en 70-sträcka i Mälardalen. Något som Aftonbladet först rapporterade om.

Efter en skarp kurva såg Hanna två personer stå mitt på vägen, och framför dem låg en man på rygg. Omkring 25 meter därifrån låg en motorcykel och mannens tillhörigheter låg spridda runtom.

– Det var uppenbart att det hade skett en väldigt otäck olycka, berättar hon.

LÄS MER: Hemlös räddade bagare – får brödföda

Hanna stannade till vid olycksplatsen och hjälpte personerna med vägbeskrivning till ambulans och räddningstjänst. Den skadade mannen, som klagade på nacksmärtor, vågade de inte flytta. Och under tiden fortsatte bilar köra förbi den skadade mannen.

– Bilar fortsatte passera i ganska höga hastigheter och bilisterna sicksackade mellan mannen som låg mitt i vägen och hans motorcykel en bit ifrån, berättar Hanna.

När en fullastad buss gav sig på samma sak fick hon nog.

– Busschauffören brydde sig väl antagligen om sin tidtabell och bestämde sig också för att sicksacka. Det tycker jag är skamligt, säger Hanna.

LÄS MER: Polis räddade livrädd sengångare från motorvägen

Med sin breda svängradie kom bussen farligt nära den skadade mannen, och då bestämde sig Hanna för att köra fram sin bil och blockera trafiken.

– Om man inte har tid att vänta när det ligger en skadad person mitt i vägen så kan man ta en annan väg tycker jag.

När ambulansen och räddningstjänsten kom fick Hanna beröm för sitt agerande. Och hon stod tillsammans med en TMA-bil och blockerade vägen tills ambulansen hade lämnat olycksplatsen.

LÄS MER: Azamjon, 23, räddade kvinna från att bli överfallen av killgäng

Efter händelsen skrev Hanna Nilsson en Facebook-status där hon uppmanade folk att vara försiktiga vid trafikolyckor och att gärna ta lokalvägarna istället för motorvägen ibland.

– Lokalvägarna är inte lika trafikerade, så där kan människor och djur ligga skadade rätt länge innan de får hjälp, säger hon.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset