En man som sköts av polis i samband med ett ingripande i Linköping i natt har avlidit, meddelar polisen. Polisen fokuserar nu på att identifiera mannen.

Under natten till lördagen sköts en man av polis i Berga, Linköping. Nu ligger polisens prioritering på att identifiera den avlidne mannen.

– Det är alltid svårt om denna inte har någon som helst dokumentation på sig och vi inte heller känner igen honom i det här fallet. Då sker ju identifieringen normalt via tandstatus, fingeravtryck eller dna, säger polisens presstalesperson Lars Byström till TT.

Han kan ännu inte uttala sig om den avlidne mannens skador.

LÄS MER: Misstänkte vägpiratens chock – vinkade in polisman

En polis skadades i samband med händelsen, meddelar polisen.

– Polispatrullen skulle agera mot ett antal människor som är misstänkta för rån. Sedan kommer man ifrån varandra och den ena polisen angrips, hamnar i nödvärnssituation och avlossar verkanseld, säger Byström.

Foto: TT

Polisen som attackerades är kvar på sjukhus.

– Som jag förstår är det inte allvarligt men polisen ligger kvar för observation, säger Lars Byström.

LÄS MER: Stridsklädd man hotade fem poliser – sköts i benet

Polisens agerande ska utredas.

– Rutinmässigt anmäler vi alltid den här typen av händelser till särskild polisåklagare som tittar på vårt agerande, säger Lars Byström.

Natten mot i fredags sköts en man i 30-årsåldern ihjäl av polis i Norrköping. En läkare och två poliser, som kallats in för så kallad handräckning, befann sig i mannens bostad när han gick till attack. Polisen säger att man handlat i nödvärn.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om polisen