29 vodkaflaskor av samma märke saknades från Systembolaget i Osby. Det var vid en inventering som personalen gjorde upptäckten och nu har en man i 55-årsåldern tagits på bar gärning, skriver Norra Skåne.

I slutet på maj konstaterade personalen att det saknades 29 stycken vodkaflaskor vid en inventering, skriver Norra Skåne. Något som butiken då polisanmälde.

Misstankarna riktades tidigt mot en stamkund som ofta befann sig i butiken och kring vodkahyllan, men som oftast bara köpte med sig ett par öl eller ingenting alls.

LÄS MER: "Systembolaget förbjöd etiketten – för den visade en person på båt"

I helgen besökte mannen återigen butiken och personal kunde då se honom plocka med sig två vodkaflaskor av samma sort som tidigare saknats. I kassan tänkte han bara betala för två öl. Personalen konfronterade 55-åringen och bad honom att ställa upp flaskorna på bandet, varpå mannen i stället lade upp två petflaskor. Vid en närmare titt var bottnarna på petflaskorna bortskurna och där inne låg mycket riktigt vodkaflaskor gömda. 

LÄS MER: "Trots kritiken – alkoglassen säljs i matbutik igen"

Norra Skåne skriver att mannen via övervakningsfilmer också kan kopplas till de tidigare stölderna. En vodkaflaska av det aktuella märket kostar cirka 300 kronor per liter. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott