Emma hoppade på tunnelbanan vid Slussen.
Emma hoppade på tunnelbanan vid Slussen.

Mitt i rusningstrafiken på fredagsmorgonen kände Emma plötsligt hur någon tog henne mellan benen. ”Man blir så himla kränkt. Helt nedbruten”, säger hon.

På fredagsmorgonen strax efter klockan halv åtta skulle Emma, 24, ta tunnelbanan från Slussen till jobbet.

– Jag gick på vagnen och stod vid dörrarna eftersom det var mycket folk, säger Emma, som egentligen heter någonting annat.

Plötsligt kände hon hur någonting snuddade henne mellan benen.

– Jag tänkte att någon bara råkat komma åt mig. Men sedan hände det igen och igen och igen. Då fattade jag att det var mannen framför som antastade mig.

►LÄS MER: Mannen tog Mickaela, 18, mellan benen i t-banan – ingen ingrep

Hon sa till mannen och frågade vad han höll på med.

– Han svarade inte utan stod kvar och spelade dum. Jag berättade för andra i vagnen vad han gjort och de frågade hur jag mådde, men det var ingen som gjorde någonting annat. Jag ville bara komma bort därifrån, säger Emma.

Hon klarade inte av att stå kvar bredvid mannen och hoppade därför av tåget och bytte till en annan vagn. När Metro pratar med henne senare under förmiddagen är hon fortfarande chockad över händelsen.

– Man blir så himla kränkt. Helt nedbruten. Det är sjukt hur det påverkar en så mycket.

Enligt Petra Dahlberg, stationsbefäl vid polisen Norrmalm i Stockholm, får de ofta in anmälningar som gäller sexuellt ofredande i tunnelbanan.

– Om vi inte har någon gärningsman så lägger man ner ärendet direkt. Men är det så att det finns film, som det oftast gör på alla tunnelbanelinjer, så tar vi in den och ser om vi kan identifiera någon och då inleder vi en förundersökning och utreder det, säger Petra Dahlberg. 

Emma har polisanmält händelsen och polisen ska ha sagt till henne att chansen att de ska få fast mannen är relativt stor, eftersom hon har ett exakt klockslag för händelsen och ett bra signalement på mannen.

– Men om de lägger ner det jobbet vet jag inte.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset