Mannen påstår att han slog igång bastun på polisstationen.
Mannen påstår att han slog igång bastun på polisstationen.

Den obehöriga mannen tog sig in i polishuset i Karlshamn. Han satte igång bastun, drack öl och klädde sig i polisens skyddsväst. Först när han gick in i gymmet blev han påkommen av en tränande polis, rapporterar Aftonbladet.

Polishuset i Karlshamn håller just nu på att renoveras. I samband med detta har receptionen varit stängd och allmänheten har hänvisats till Sölvesborg.

En man i 30-årsåldern utnyttjade situationen och tog sig in i myndighetens lokaler under torsdagsförmiddagen förra veckan.

– Till slut gick han in i vårt gym där en polisman stod och tränade och på det sättet kunde det uppdagas att han var obehörig, säger lokalpolisområdeschefen Anders Knutsson till Aftonbladet.

LÄS MER: Nu kommer tjuvarnas favoritmånad – så skyddar du dig mot inbrott

Men innan dess hade mannen hunnit förse sig med öl som han drack ur, enligt polisen. Han hade även tagit på sig en skyddsväst.

Troligtvis hade mannen smitit in när hantverkare haft dörrar öppna för att kunna bära in material. Enligt uppgift hade den obehöriga även satt igång bastun.

– Ja, det har han påstått själv. Bastun var på när vi kontrollerade utrymmena. Om han hade satt på den eller om någon annan hade gjort det – det kan jag inte vidimera. Men han uppger det själv, säger Anders Knutsson till Aftonbladet.

Mannen greps misstänkt för olaga intrång och stöld, han släpptes på fri fot efter förhör.

LÄS MER: Gänget kapade matbutik – drev den i över ett dygn

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset